e-Nabız Kişisel Sağlık Sistemi için Tıklayın!

e-Nabız sisteminden de doğrudan MHRS randevusu alabilirsiniz:

e-Nabız Kişisel Sağlık Sistemi

e-Nabız Kişisel Sağlık Sistemi için Tıklayın!



e-Nabız muayene, tetkik ve tedavilerinizin nerede yapıldığına bakılmaksızın, tüm sağlık bilgilerinizi yönetebildiğiniz, tıbbi özgeçmişinize tek bir yerden ulaşabildiğiniz bir kişisel sağlık kaydı sistemidir.

Bizzat sizin verdiğiniz, süresi ve sınırı belirlenmiş yetki çerçevesinde sağlık kayıtlarınızın hekimlerce değerlendirilebildiği, böylelikle teşhis ve tedavi sürecinin kalitesini ve hızını artıran, sizinle hekiminiz arasında güçlü bir iletişim ağının kurulmasını sağlayan, internet üzerinden güvenli bir şekilde erişebildiğiniz dünyanın en geniş ve en kapsamlı sağlık bilişim alt yapısıdır.

Kişisel Sağlık Bilgilerinizin Gizliliği ve Güvenliği

e-Nabız’da paylaşmış olduğunuz bilgiler, sizin onayınız dışında ya da yargı kararı ve/veya yasal bir yükümlülük bulunmadığı sürece herhangi bir üçüncü şahıs, kurum ve kuruluş ile hiçbir nedenden ötürü paylaşılmayacaktır. Yasal düzenlemelerle bu bilgilerin açıklanmasını gerektiren bir durum gerçekleşmediği sürece bu bilgiler kesinlikle açıklanmayacaktır.

e-Nabız uygulamasında tüm veriler şifrelenerek gizli hâle getirilmiş (kriptolanmış) halde saklanmaktadır. Sistem, sağlık verisini üreten hizmet sunucusu ile hizmeti alan kişi arasında güvenli bir iletişim altyapısı sunmaktadır. Veriler, sadece sizin ve sistem üzerinden bizzat izin verdiğiniz yakınlarınız ve hekiminiz tarafından görüntülenebilmekte ve verdiğiniz yetki dilediğiniz zaman geri alınabilmektedir. Sağlık profiliniz, sadece sizin kaydettiğiniz verilerden ve gittiğiniz sağlık tesislerinden sisteme gönderilen muayene ve tedavi detaylarından oluşmaktadır.

Giyilebilir Sağlık Teknolojileri

Adım, nabız, kalori gibi verileri ölçen akıllı bileklikler, bluetooth özellikli tansiyon, şeker ölçüm cihazları ve tüm GSM operatörlerinin sağlıkla ilgili uygulama ve cihazlarını e-Nabız profilinize entegre edebilir, tüm sağlık bilgilerinizi tek bir yerde kayıt altında tutabilirsiniz. Android işletim sistemli mobil cihazlarınıza ‘Google Fit’ uygulamasını yüklemeniz gerekmektedir. Orada şimdilik sadece atılan adım sayılarınız e-Nabız sistemine yansır ve oradan takibini yapabilirsiniz. IOS işletim sistemli mobil cihazlarda ise cihazın kendisinde bulunan ‘Health Kit’ uygulamasından adım sayısı, aktif kalori, solunum hızı ve bisiklet mesafesi gibi değerler e-Nabız sistemine otomatik olarak yansır ve oradan takibini yapabilirsiniz. Adım, nabız, kalori gibi sağlık verilerinin e-Nabız a aktarılabilmesi için 2 yöntem bulunmakta.

● GSM Operatörleri, yazılan web servis yardımıyla sağlık ile ilgili uygulama ve cihazlardan gelen verileri e-Nabız’ a gönderilebilmektedir. Bunun için öncelikle Operatör cihaz ya da uygulamadan veriyi toplayacak ve web servisler ile e-Nabız a gönderecektir.

● Mobil uygulamalar (ios, android)üstünden bu veriler gönderilebilir.

Ios : Health Kit üzerinden toplanan verileri e-Nabız mobil uygulaması e-Nabız hesabına göndermektedir.

Anroid: Google Fit uygulaması ile e-Nabız mobil uygulaması entegre çalışmaktadır. Google Fit uygulamasında toplanan verileri(adım ölçer, kalp atışı, kilo, mesafe) e-Nabız hesabına göndermektedir. Android işletim sistemini birden fazla cihaz firması kullandığı için ve her cihaz firmasının da kendi ayrı bir sağlık yazılım programı bulunduğundan sadece Google Fit üstendeki veriler alınmaktadır.

Sağlık Geçmişinizi Görüntüleyin

e-Nabız ’ kullanarak tüm muayene ve tedavilerinizin detaylı bilgilerine erişebilir, muayenelerinizi hizmet kalitesi açısından değerlendirerek, alınan hizmet hakkında yorum yapabilirsiniz.

Profil bilgileri düzenle bölümünden kişisel profil güncellemelerinizi yapabilir, bildirimler bölümünden hesabınızla ilgili yapılan son aktiviteleri, son erişim bilgilerini, sağlık tesisi ziyaretleri gibi bilgileri inceleyebilirsiniz.

“Tansiyon, Şeker, Nabız, Ağırlık” bilgilerinizi sisteme isterseniz kendiniz ekleyebilir, isterseniz elektronik mobil sağlık cihazlarınızın otomatik olarak veri gönderimlerini sağlayabilirsiniz.

Tekrarlayan tetkiklerden kurtulun

Hangi sağlık tesisinde yapıldığına bakılmaksızın tüm laboratuvar tahlil sonuçlarınız ve radyolojik görüntüleriniz raporlarıyla birlikte e-Nabız ’da kayıtlıdır. Bu bilgilerinizi hekiminize paylaşıma açtığınız takdirde tekrar işlem yaptırmanıza gerek kalmayacaktır.

112 Acil Butonu - Acil durumlarda çaresiz kalmayın

e-Nabız sisteminin mobil uygulamasında bulunan 112 acil butonunu kullanarak acil müdahale gerektiren durumlarda 112 acil servisi haberdar edebilir, uygulamanın göndereceği konum bilgisiyle size en kısa sürede ulaşılmasını sağlayabilirsiniz. 112 acil butonunu sadece kendiniz için değil, yakınlarınız veya çevrenizde gerçekleşen bir olay için de kullanabilirsiniz.

Kısa süre sonra işitme engelli vatandaşlarımız 112 acil butonunu kullanarak kendilerine ambulans gönderilmesini sağlayabilecektir.

Aldığınız sağlık hizmetini değerlendirin

e-Nabız sistemini kullanarak gittiğiniz sağlık tesisinde aldığınız tüm hizmetin kalitesini değerlendirilebilir, yorum yapabilirsiniz. Yaptığınız değerlendirmeler hastane yöneticileri ile paylaşılmaktadır. Sizlere daha kaliteli sağlık hizmeti sunabilmemiz adına görüş ve önerileriniz bizim için önemlidir.

Sağlık verilerinize her yerden ulaşın

e-Nabız’a bilgisayarınızdan ulaşabileceğiniz gibi, IOS ve Android işletim sistemine sahip tüm akıllı cihazlarla da bağlanabilirsiniz. Böylece muayene, tetkik ve tedavilerinize her an, her yerde ulaşabilirsiniz.

Sağlık verilerimi silebilir miyim?

Silmek istediğiniz sağlık tesisi ziyaretleriniz olması durumunda sisteme e-Devlet şifreniz ile giriş yapıp “Sağlık tesisi ziyaretlerim” ekranında gördüğünüz “sil” butonuna basmanız ve cep telefonunuza gelen doğrulama kodunu ilgili alana yazmanız yeterlidir. Sildiğiniz kişisel sağlık bilgilerinizi bir daha göremeyeceğiniz için bu kararı verirken bir kez daha düşünmenizi öneririz.

Konular

MHRS'den Ne Zamana Kadar Randevu Alabilirim?
CERRAHPAŞA Hastane Randevusu Al
Marmara Üniversitesi Hastanesinden Randevu Al
Koç Üniversitesi Hastanesinden Randevu Al
Yeditepe Üniversite Hastanesinden Randevu Al
Hacettepe Üniversitesi Hastanelerinden Randevu Almak İçin Tıkla!
Ankara Üniversitesi İbni Sina ve Cebeci Hastanelerinden Randevu Al!
Cebeci Tıp Fakültesi Randevu Almak için Tıkla!
Ankara İbni Sina Hastanesi Randevu Almak için Tıkla!
Üniversite Hastaneleri Randevu Alma
Dokuz Eylül Üniversite Hastanesi Randevu Almak için Tıkla!
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesinden Randevu Al!
Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Randevu
Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Randevu
Uludağ Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Randevu
Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Online Randevu
Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri Randevu Almak için Tıkla!
Ege Üniversitesi Hastanesi Randevu Almak için Tıkla!
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Randevu Almak için Tıkla!
Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi Randevu Al!
Başkent Üniversitesi İzmir Zübeyde Hanım Hastanesi Randevu Al!
Başkent Üniversitesi Alanya Hastanesi Randevu Al!
Gazi Üniversitesi Hastanesi Randevu Almak için Tıkla!
Necmettin Erbakan Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Randevusu
Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesinden Randevu Al!
Trakya Üniversitesi Hastanesi Randevu Sistemi
Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Randevu Al!
Hisar Intercontinental Hospital (Hisar Hastanesi) Randevu Al!
Özel Hastaneler Randevu Alma
Grup Florence Nightingale Hastaneleri Randevu için Tıkla!